Knapp seger i första kvarten

Periodsiffrarna ( 0-1, 2-0, 2-2) ger en ganska bra beskrivning av matchen. Den första perioden var i stort sett spelmässigt jämn. I den andra taog AIK initiativet och behöll det utan att helt lyckas i avslutningarna. Den tredje perioden var inte så jämn som periodsiffrorna antyder, utan det var Pixbos djärva offensiv de sista fyra minuterna  som gav utdelning. Det kändes dock som om de svartgula hade kontroll över skeendet.

Den här matchen påminde starkt om ett antal förstamatcher i ett slutspel. Bägge lagen spelade för att inte släppa till för mycket eller ta onödiga risker och det är två slutspelsvana och disciplinerade lag!

Patrik Jansson i målet och kaptenen Patrik Edgren fick pris till bästa spelare. Inte alls orättvist, men Henrik Lorendahl, Daniel Schmidt eller Kim Nilsson hade inte heller känts fel.

Den stora överraskningen i slutspelets första omgång var självklart Faluns seger över Warberg. Visserligen i sudden, i en riktigt svängig match. Grattis Falun, men orkar niverkligen göra om det, ens på hemmaplan?