Matchens profil - Mats Carlsson före matchen

Efter träningen får jag en stund med Mats, kanske mer känd som MC. Vid den tidpunkten vet vi inte vilken vår motståndare i semin blir. vilket gör det svårt att prata om de kommande matcherna.

Det stör inte MC, som, helt riktigt, konstaterar att vi måste kunna slå alla lag för att slutmålet, SM-guld, ska kunna uppnås.

 

Han har logiskt nog inga egentliga önskemål beträffande motståndet. Vilka det än blir ska vi vinna, gärna efter tre matcher.

 

Annars menar han att vi den här säsongen haft ett perfekt upplägg med tanke på att vi siktat på två formtoppar, först till Europacupen och sen till slutspelet. Och visst ser det lovande ut.

 

Nervös är han inte. Han är snarare förväntansfull! Det är nu det gäller. MC borde veta, han är inne på sitt nionde raka slutspel! Totalt fram till i år har han spelat 39 sluspelsmatcher och gjort totalt 45 poäng! Inget dåligt facit, men han vill naturligtvis förbättra det. Hittills har det gett ett SM-guld, men MC ser fram emot och hoppas på ett andra.

 

Och det syns, ja nästan känns, under träningen hur tända alla spelarna är. Tempot är högt liksom koncentrationen. T o m Ulf Hallstensson verkar nästan nöjd. Aggressiviteten är också hög utan att man för det tar några risker. Självförvållade skador är inte önskvärda.

 

Det finns en intensitet hos MC, som man inte märker på samma sätt under den normala serielunken. Han gillar inte att förlora, men det svider mindre i en och annan seriematch än i ett slutspel.

 

Tre, fyra, fem eller sex matcher återstår av säsongen. Fast för MC finns inte det första alternativet!

 

Bappe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0