Pixbo på torsdag

Slutspelsmatcherna blev väl de ganska förväntade. För AIK:s del var Pixbo kanske inte förstaalternativet, men förmodligen det andra! Ett lag vi mött mycket genom åren och framför allt tidigare haft vissa besvär med.

Två spelare i AIK har tidigare spelat för Pixbo: Niklas Jihde och Jon Möllersten. Någon spelare i Pixbo med AIK-bakgrund har jag inte hittat. Inte för att det i dessa matcher spelar någon roll. Lagen känner varandra så väl ändå att det är svårt att se vad de skulle kunna göra för att överraska motståndaren.

Balrog-matchen såg tydligen ut som många andra matcher tidigare i serien.. Vid behov ett effektivt och vinnande spel. däremellan mer planlöst och kanske lättsamt. Historien visar att det ändå plockas fram mer i slutspelet.

Det skilde till sist 4 resp 2 poäng upp till topp två i serien. Ett fullt godkänt resultat med tanke på avbrotten och merbelastningen under serien (Europacupen och VM).

Även om alla inte håller med om att "Vi är vackrast, vi är bäst", så tvingas de motvilligt erkänna att det ligger en del i "vi är de som vinner mest".

Jihde verkar inställd på att detta är den sista säsongen. Finns det någon som tror att han vill sluta som tvåa, eller - hemska tanke - tom en lägre placering? Nä, inte jag heller.

I övermorgon är det dags. Fyll Solnahallen inte bara platsmässigt utan också ljudmässigt. Det lyfter laget!

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0