Jeppe Mauritzson efter ödesmatchen

Sista matchen i Norra Elit för säsongen. Seger skulle kunna ge slutspel om en av två andra matcher gick "vår väg" och om vi vann vår match helst med flera mål.

Den första halvleken såg inte lovande ut. Ett ganska nervöst och krampaktigt spel. Vad som sades i omklädningsrummet vet jag inte, men grabbarna kom ut som ett nytt lag!

Ett hyfsat tidigt ledningsmål följdes av en kvittering av Assyriska. AIK svarade omgånende med ett ledningsmål och sen fullföljde de svartgula matchen på ett härligt sätt, som totalt ledde till en seger med 5-1.

Spelarna visste inget om resultaten i övriga matcher men när de direkt efter matchen fick veta att Djurgården överraskande förlorat sin match, och spelarna då insåg att slutspelsplatsen var klar, kom jublet och sången!

 

Det var en glad och säkert stolt tränare som kom till efterintervjun.

 

Det här var en ödesmatch och det syntes ju i den första halvleken?

- Jaa, det kändes som att uppvärmningen inte blev riktigt bra, Vi kändes inte lika skarpa som inför Enskedematchen senast, som ju också var lika nödvändig att vinna för att ha en chans till fortsatt spel. I den första halvleken gör vi en ganska dålig prestation. Vi har ett par hyfsade målchanser men spelet i försvar och på mittfält blir ofta för slarvigt och oskickligt, vi tappar boll och tar fel beslut och det var ingen bra känsla förutom att vi trots alla tappade bollar ändå skapar chanser.

- Den andra halvleken å andra sidan tycker jag blir bra även om det ibland blir lite hackigt. Skillnaden är väl att vi är bestämda när vi gör något och gör det bra. Vi gör ju bland annat mål på chanserna, är bestämda och rejäla i spelet och visar tydligt att vi vill vinna matchen.

 

Var det ett sätt att visa spelarna vad som väntar i slutspelet?

- Vi har faktiskt från seriestarten sagt att varenda match ska ses som en cupmatch! Jag tror att vi kommer väl förberedda till åttondelsfinalen!

- Visst såg det stressat ut i första halvlek, cupkänslan fanns där, men vi tog oss över det. Det var ju en vinna-eller-försvinnamatch och vi stod upp och tog chansen. Vi pratade om att alla skulle lita på varandra och spela utifrån det och det gav resultat. Stämningen när vi gick ut till andra halvlek kändes bra och det blev ju bra också till sist.

 

Vet du något om lottningen?

Såvitt jag förstår är lottningen förutbestämd, så att som femma i vår grupp får vi möta fyran i Södra Elit, vilket torde vara Helsingborg, så dem får vi möta. Hemma eller borta beror på lottningen och den görs i morgon.

 

Grattis spelare och Jeppe och övriga ledare!

Håll tummarna i morgonen nu alla AIK-are, det vore allt kul att få se matchen på Skytteholm!

 

Bappe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0