Klar seger mot Sirius, Ulf Hallstensson: det ser lovande ut

Det tog bara en knapp minut innan AIK satte matchens första mål genom Emanuel Antener och 2-0 skulle komma redan efter 2.31 då Mats Carlsson satte bollen. Trean kom en knapp minut senare även då med Antener som målskytt. Fredrik Djurling avstod p gr a lätt skada spel i de två sista perioderna, men det ska inte vara någon större fara för hans del.

4-0 kom efter 3.01 i den andra perioden, målskytt Wilmer Viinamäki, assist Peter Fischerström. AIK drabbades strax därpå av en utvisning och efter 4.36 reducerade Sirius i numerärt överläge, 4-1. Det dröjde drygt fem minuter men efter 10.19 ökade Kim Nilsson ledningen till 5-1.
Under de följande minuterna var både Ron Sjöblom och Kim Nilsson nära att öka AIK:s ledning, men inget mål. Efter 15.16 blev det spel 4-4 efter en dubbelutvisning. Så var det dags för Alexander Egebrant att skjuta skarpt, 6-1 efter 16.24. Kim Nilsson frispelades men togs undan hårt och AIK fick ett straffslag 17.29. Kim tog det själv och satte den under målvakten, just som denne kastade sig, 7-1. Emanuel Antener var inte nöjd utan nätade ännu en gång, utan assist, 8-1 efter 19.39.

I den tredje perioden drog lagkaptenen Karl-Johan Nilsson på sig sin andra utvisning i matchen efter 2.08. När det bara återstod 18 sekunder av utvisningstiden reducerar Sirius åter, 8-2. Efter 6.06 kunde Kristoffer Svanemar öka den svartgula ledningen till 9-2. Efter några bar chanser för bägge lagen kan Sirius reducera igen, 9-3 efter 16.23. Vi skulle dock avsluta målskyttet i matchen efter 18.32 och det var återigen Stoffe Svanemar. Segersiffrorna blev alltså 10-3. Skott totalt: 29-11.

Ulf Hallstensson verkade nöjd efter matchen även om han inte tyckte att allt varit perfekt, så är vi ändå bra på väg.
10-3 idag, ni gör fler mål i årets träningsmatcher än förra året.

- Det kan ju vara en slump... mycket beror ju på hur matchbilden blir, vilket motstånd vi möter. Fast visst är det bra att de gillar att göra mål.

Är ni längre fram i år än förra året vid den här tiden?
- Det börjar ju synas att flera har kommit väl i gång och börjar komma i fas... sen har väl vi som andra lag några slow starters, men visst börjar det se bra ut. - Antener kommer allt mer fast det är en ny situation än han varit van vid och han får spela på lite andra ytor men han gör det fantastiskt bra. - Nu ska vi se till att bli lite noggrannare i spel med boll, vi blir lite onödigt slarviga ibland, men det finns också sekveser då vi spelar och jobbar som vi sagt att vi ska göra... men sen kommer sekvenser där vi spelar med för små marginaler, men det är ganska normalt i den här perioden av säsongen. Idag mötte vi ändå ett lag som i år spelar i SSL, men jag brukar säga att det inte är resultatet man ska se på utan helheten i spelet. Och visst, vi fick en del positiva svar.

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0