Noterat från Tyresömatchen

1:a perioden (4-0):
Målskyttet inleddes av David Gillek, assist Henrik Lorendahl. Snyggt och rappt spel av förstafemman.Tid 1.32

Efter knappt fyra minuter gör Linus Blomkvist sitt enda misstag i matchen. Ett inte alltför mäktigt skott försvinner mellan och under hans ben och blir liggande fri någon halvmeter från mållinjen. En motståndare skjuter men lyckas skjuta över målet!

Efter ungefär 5.30 lyckas Andreas Fröberg i trängt läge lyfta fram en snygg och perfekt lobbpass till en medspelare. Elegant!

Tyresö skjuter ett riktigt bra distansskott tätt utanför Linus vänstra stolpe efter dryga sex minuter. Lite senare slarvar Koffe Kranberg med en passning och en Tyresöspelare blir fri, men Linus gör en lysande enhandsräddning.

Efter 9.45 åker Koffe ut på 2 minuter, men vi klarar det lugnt och säkert, inte minst tack vare David Gilleks slit under utvisningen.Mål skulle det dock bli under utvisningen - fast från AIK! Först samarbetar Kim Nilsson och Karl-Johan Nilsson fint och Karl-Johan avslutar samarbetet med att sätta bollen i nättaket - i numerärt underläge! 2-0.Tid 11.00 11.44, med någon sekund kvar av utvisningstiden får Kim Nillson bollen av Mats Carlsson, sprintar över hela planen och sätter den i nättaket. 3-0. Två mål i numerärt underläge!

Efter 12.20 är Peter Fischerström nära arr sätta ytterligare en balja, men bollen går via stolpen eller möjligen målvaktens fot ut vid sidan av målet. Ett par minuter senare är det Koffes tur att få på ett bra skott, men ett par centimeter ovanför ribban. Fredrik Djurling är sen nära att måla efter några underbara dragningar, som lurade bort nästan hela Tyresöfemman. Även Mats Carlsson och Patrik Stanley är sedan också mycket nära att öka hemmaledningen.

Djurling fick efter 18.13 sätta 4-0 framspelad av Kim Nilsson.

2:a perioden (3-1):
Den andra perioden var under de första fem minuterna lite jämnare än den första men efter 6.01 fick Alexander Egebrat bollen av Andreas Fröberg några meter in på Tyresös planhalva, han siktade och drog till och bollen smet in nära målvaktens vänstra stolpe. 5-0!

6-0 kom 1.22 minuter efter femman. Djurling igen efter pass från Emanuel Antener.

Några minuter senare var både MC och Kevin Lundgren väldigt nära att öka ledningen. Linus Blomkvist fortsatte att storspela med ytterligare några klassräddningar.

Efter 16.26 får så Tyresö ett reduceringsmål av den snabbe och giftiga Victor Ferraresi. 6-1.

Periodens sista mål skulle ändå bli AIK:s. fjorton sekunder efter reduceringen replikerar hemmalaget. På en passning från Djurling sätter Antener 7-1.

3:e perioden (4-1):
Visst märktes det lite att matchen var avgjord. Tyresö orkade inte riktigt med att förändra något eller pressa sig ytterligare men gav heller inte upp utan kämpade ända fram till matchslutet.

Efter 6.30 är det åter dags för ett mål från Karl-Johan Nilsson, assist från Anterer.

Knappa två minuter, efter 8.19, reducerade Tyresö för sista gången i matchen. 8-2. Målskytt återigen Ferraresi.

Linus Blomkvist fick även i denna period tillfälle till några lysande räddningar, vid ett tillfälle en dubbelräddning!

9-2 kom efter 12.53, Antener satte den, framspelad av Koffe. Den spänning som återstod var om vi skulle göra ett tvåsiffrigt resultat för andra matchen i rad.

Kevin Lundgren tyckte det! Han satte 10-2 efter 14.33 och 11-2 efter 17.57! Bägge gångerna framspelad av K-J Nilsson. Större delen av de drygt 1200 åskådarna gladdes och njör hör- och synbarligen.