Presskonferens och Danne Örlund efter Örgrytematchen

Som vanligt var det gästande lagets tränare som inledde eftersnacket. Åge Hareide konstaterade att det inte var lätt att spela mot AIK. Man måste styra dem hårt och helst scora tidigt, så man får press på dem, för att ha en möjlighet. I övrigt var han mycket positiv tii AIK och deras spel. Han trodde också att AIK mycket väl skulle kunna avsluta serien på första plats. Han gör ett positivt och mycket sympatiskt intryck trots den klara förlusten. Att Hareide är en klasstränare är det väl ingen som tvivlar på.
Micke Stahre var sansad och glad men höll en låg ton vid presskonferensen. Det återstår sju omgångar kvar i serien och Stahre väntar förmodligen med den jublande glädjen tills serien är färdigspelad, ja möjligen tills efter cupfinalen! Han var nöjd med att vi vunnit matchen efter bl a "en första halvlek som var så där, om jag ska va riktigt ärlig. Örgryte stod upp bra och har en tydlig idé om hur de ska göra. Vi var oerhört ivriga vilket gjorde att spelet böljade.. det kändes som att vi trodde att det bara var tio minuter kvar hela första halvlek, vilket betydde att spelet blev ganska mycket fram och tillbaka. Vi skapade inte mycket chanser med intentionerna fanns. Så därför kändes det bra, när vi lyckas göra 1-0 alldeles innan pausen."
"I pausen pratade vi om att vi skulle etablera en tydligare matchbild. Ett bollinnehav kryddat med större rörlighet och fler skapade chanser. Sen gör vi 2-0 relativt tidigt och sen känns det som att vi har relativt bra kontroll på matchen. En klart godkänd insats med 3-0 på Råsunda!"

Daniel Örlund var snabb med dusch och ombyte och beredd att prta om matchen, som han åter höll nollan i.

Så här nära guld har ni inte varit så ofta!
" - Nja.... fast -06 var vi med hela vägen också! Fast visst är vi glada att vara med... vi tar en match i taget, så får man sen se hur långt det räcker!

Skillnaden i år jämfört med -06?
-Jaa... det är inte så olika... jag tycker vi har spetskompetens i båda lagen, fast kanske är vi lite mer defensivt trygga i år och så har vi kanske en större kontinuitet i laget och spelet i år. -06 var det mycket byten av taktik inför varje match... men det funkade 2006 och det här funkar i år. Det är egentligen svårt att jämföra.

Det ser ut som om ni är mer ett lag i år än -06?
- Det får man väl säga... vi är beredda att jobba väldigt hårt för varandra. I dag spelar vi så in i helsicke dåligt i första halvlek, men kommer efter pausen in och spelar och kämpar för varandra. Så en hel del skicklighet och bra moral är en god kombination tror jag. - Vi har ju jobbat för det här sen dag ett på försäsongen... det här är vår spelidé och det ska alla rätta sig efter.

Jag har sett och uppskattat dig ett antal år nu, men har nog aldrig sett dig så bra som i år. Är det din förtjänst eller lagets?
- Det är klart att laget gör mycket. Tidigare har vi inte på samma sätt hållit ihop och lyckats samla försvaret på samma sätt. Det är lättare när försvaret är tre mot fyra, än som det ibland blev tidigare två mot tre.

Tycker du själv att du gör din bästa säsong i år?
- Nja... det är ju lättare att hålla koll, när alla jobbar hemåt och minskar motståndarnas yta och möjligheter. Visst har det gått bra för mig, det vet jag ju, men försvaret och resten av laget minskar motståndarnas yta och luckor på ett mycket bra sätt. På så sätt är det ju lättare att vara bra i år. Danne Örlund säger också att det är dubbla guld som gäller. Det är målet och når vi inte dit, så kommer det inte bero på att laget inte velat eller orkat ända fram, utan på att vi så fall missar, därför att motståndarna varit bättre.

Det blir en rolig och spännande höst, det kan vi lita på!

Bappe

Kommentarer
Postat av: Kristoffer

Store eloge till Örlund som faktiskt varit en klippa i år. Visst har hela backlinjen känns bättre än föregående säsonger men Örlunds spel har i princip varit felfritt. Tack Daniel! Nu fixar vi dubbeln!

2009-10-25 @ 20:42:11
URL: http://www.tjango.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0