Seger i handbollspremiären för AIK

Vi tog ju klivet upp i div 2 förra säsongen, vilket bl a innebär att hemmamatcherna i Solnahallen spelas i A-hallen och med bättre speltider.

Premiären i veckan mot IFK Tumba (farmarlaget) slutade med en hemmaseger med 32-22. AIK har ett till stora delar nytt lag i år med bl a förstärkningar från andra Stockholmsklubbar med erfarenheter från bl a div-1spel. Och med tanke på att de bara hunnit med en träningsmatch såg spelet förbluffande bra och välorganiserat ut. På läktaren kunde man dessutom se gamle målvakten Martin Andersson och Johan Nykvist. Martin har med ålderns rätt lagt av för gott(?). Tyvärr säger sig Johan bara vilja spela i B-laget framöver.
Han påstår också att han ska satsa på Triathlon! Vi får väl se.

Tumba öppnade bäst och gjorde matchens tre första mål. Sen kom de svartgula igång! Efter 10 minuter stod det 6-5, efter 20 11-7, efter 30 17-9.
Tumba gjorde alltså fler mål de första tio minuterna än under de sista tjugo! Då ska sägas att det inte bara berodde på gästernas bristande vilja eller klent skytte utan Hannes Hed gjorde en riktig högklassig match denna kväll med bl a flera straffräddningar och blev en skräck för gästerna.

Den andra halvleken blev måmässigt något jämnare. efter 40 minuters spel stod det 22-15, efyer 50 minuter 27-18 och till slut skrevs resultatet till 32-22! En riktigt skön start på den nya säsongen och i den nya serien.

Förutom Hannes i mål gjordes flera riktigt bra insatser med extra plus till Thomas Hagman och bröderna Pelle och Jonas Danielsson samt kantspelaren Stefan Sjöstedt. Som sagt: en lovande start, som ger förhoppningar om den fortsatta säsongen