Tränaren Jeppe Mauritzson hoppas fortfarande på slutspel

Trots en lovande inledning med ett ledningsmål efter en knapp kvart, slutade det med en tung förlust i junorernas match mot Åtvidaberg. Gästerna vann främst på sin större tyngd och styrka, vilket syntes mest under våra anfall. Vi var med i spelet, men fick svårare i kampen. Fast visst syntes det att det var två lag med slutspelsambitioner!

De mest framträdande i hemmalaget var denna eftermiddag Viktor Ahlin i målet, Sebastian Hansen vänsterförsvarare och mittfältaren Eyasu Alenayehu men det var inte de individuella insatserna vi föll på utan mer gästernas organisation, vilja och fysiska styrka som vi inte klarade.

 

Tränaren Jeppe Mauritzson sade direkt efter matchen bl a följande:

- Det var en tung förlust, definitivt! Hade vi vunnit hade det sett riktigt bra ut men nu, i och med förlusten, blir det svårt att nå slutspel, men vi kan bli indragna i striden om fortsatt spel i Juniorallsvenskan. Men tar vi sex poäng i de återstående två matcherna så lever fortfarande drömmen om slutspel. Det är lite samma läge som inför avslutningsmatchern förra året.

 

Är det något du är besviken på efter dagens match?

- Det är alltid svårt att analysera en match direkt efter, men det är klart att flera av deras mål broro på att vi tappar organisationen i vårt försvarsspel. Det måste vi se på matchvideon och analysera mer. Men vi gör några missar i försvarsarbetet helt klart.

 

Från läktaren såg det mera ut som att de vann mer på sitt eget spel än på våra misstag.

- Det kan väl stämma, i alla fall delvis, men vi borde ändå inte släppt till så mycket bakåt, som vi faktiskt gjorde och lyckades inte heller att skapa så mycket i den sista tredjedelen på offensiv planhalva.

 

Det har varit en viss omsättning på spelare under säsongen. Blir det jobbigt?

- Nja, det kan jag inte säga precis... det är ju oftast spelare som vi valt att plocka in i laget, därför att vi sett något hos dem som vi tror ska tillföra laget något med de egenskaper vi sett hos dem. Sen kan det naturligtvis innebära att det behövs lite tid att spela ihop grabbarna, så vi får ut det vi vill ha.

 

Men målet är fortfarande slutspel i år?

- Självklart... det måste det vara!

 

Jeppe berättar också att hans roll nästa år inte är klar ännu men att diskussionen pågår. Fokus nu ligger dock helt på slutmatcherna i årets serie och förhoppningsvis ett SM-slutspel!

Bappe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0