Solnahallen inför seriestarten

Solnahallen tre dagar innan seriestarten, som sker på Hovet på lördag. Dessutom med två matcher: Balrog - AIK och Caperio Täby - Storvreta! Stockholmarna kan således se tre av seriens huvudfavoriter en och samma kväll!

Träningen blir intensiv och tempofylld, plus att man kör ett intensivt pass med fasta situationer. Av konvalescenterna deltar Ricard Norman och Mats Carlsson, MC dock inte under hela träningen. Intensiteten var alltså hög men alla hängde med, inklusive veteranerna Henrik Lorendahl och Andreas Fröberg. Den senare lämnar dock klubben för spel i Schweiz inom kort!
Schweiz, ja. Emanuel Antener, fjolårets nyförvärv från alplandet, ser riktigt bra ut även inför årets säsong och han pratar en mycket bra och avancerad svenska efter ett års vistelse. Kanske underlättar det att ha flera hemspråk!
Tjugotre spelare deltog under träningspasset.

Några korta kommentarer inför seriestarten hanns med:

Fredrik Djurling, tre dagar kvar till premiären, hur känns det?
- Bra... det är alltid kul med arenamatcher och i Stockholm även om det formellt är Balrog som spelar hemma... hoppas det blir mycket folk också!

Och att de sen hittar till Solnahallen också?
- Absolut, det hoppas jag! Självklart!
- Jag tror att vi vinner... det är alltid svårt inför första matchen att veta var man står formmässigt men det har känts allt bättre under de senaste träningarna... tempot och intensiteten höjs undan för undan... vi känns väldigt taggade i alla fall, sen vet jag ju inte var Balrog står just nu.

Förra året dominerade vi serien stort under hösten, medan vi tappade mycket, delvis p gr a skador, satsar ni på våren i år i stället?
- Jaa... förhoppningsvis har vi redan avverkat årets skador redan, men det vet man ju aldrig, men med den trupp vi har ska det normalt inte bli några stora problem. Vi har en mycket stark och bred trupp.

Kommer Hovets publik att få se tre av de fyra semifinallagen redan på lördag?
Laa det vet man aldrig.... men på pappret verkar det mycket troligt! Samtidigt vet man inte hur skador och annat påverkar även mycket bra lag under en säsong. Men visst känns det troligt!
Snart premiärdags, hur går det?
- Jag tror att vi vinner... med.. ja, 7-2. En ganska målrik match... det blir säkert hårt.. men vi kommer att dra ifrån lite grann mot slutet.


Alexander Egebrant, tuff, hårdskjutande och skicklig back hann också prata.
Taktiken i år? Spar ni det bästa till våren och tar det lugnare under hösten?
- Exakt!... Njaä vi har ju haft och har en del skador under försäsongen nu och vi hoppas att det blir mindre under själva säsongen i år.. sen har vi ju lärt oss en del av förra säsongen också.
Hur går det mot Balrog på lördag då?
-Ja, det är aldrig lätt att tippa... det blir nog rätt mycket mål... jag tror att vi vinner.. med 7-2.

Nu började skribenten misstänka att truppen hade kommit överens om ett matchtips, så det var säkrast att testa ytterligare någon. Valet blev lagets kapten Patrik Edgren.
OK Edgar, äntligen dags för en ny seriepremiär!
- Ja, det kan man väl lugnt säga. Månaderna före starten går man ju mest och ser fram emot att tävlingssäsongen ska börja.
- Visst är vi revanschsugna... fjolåters säsong slutade en vecka för tidigt... så är det bara!
- Målsättningen är likadan i år. Vi vill starta som i fjol, men att våren ska se likadan ut som hösten!
- Man måste räkna med att under en så lång säsong drabbas av både skador och sjukdomar, men vi har en så stark och bred trupp att vi ska kunna klara även det om de inte drabbar för många nyckelspelare samtidigt! Det är ju inte optimalt.
Hur går det nu i premiären då?
- Vi siktar naturligtvis på att vinna...det gör vi alltid.. resultat är alltid svårt så här tidigt...
Jag är lite nyfiken på siffrorna.
- Ja... säg 7-... 3!

Någon överenskommelse fanns tydligen inte, men en stor tilltro till det egna målskyttet finns uppenbarligen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0