Sett och hört i Solnahallen

Det här inslaget är några dagar gammalt, men eftersom det inte kommit upp på hemsidan får ni intervjun här i stället!

Trots att flera spelare saknades vid torsdagskvällens träning p gr a skador mm, så var det ett intensivt och jobbigt pass för alla närvarande. Det blev en mix av spel- och fysträning.
Både gamla och nya spelare tog sig tid att prata om läget i truppen, förväntningar och förhoppningar inför säsongen. Den första träningsmatchen är spelad och vunnen och nu är det dags för nästa, mot Sirius borta på lördag.

Ulf Hallstensson, inne på sin fjärde säsong i AIK, ställde, som alltid, upp för en intervju om dagsläget i truppen.

Ja, Uffe, är epoken "AIK-Warberg" över nu eller...?"
- Jaa.. när det gäller Warberg får de svara själva, men för våran del så är det absolut inte över. Det är kanske en klyscha, men det är faktiskt små marginaler, som kan avgöra. Det är mycket som ska falla på plats om man ska ta sig hela vägen och i fjol hade vi en del saker som störde oss under resans gång.
-På grund av skador och annat blev det en ryckig säsong. Det visade sig ju också i slutspelet inte minst, då vi varvade kanoninsatser med svagare insatser och det berodde främst på att vi hade en för stor omsättning på spelare under våren på grund av skador och annat. Det är sånt som händer och inte går att förutse.

Du verkar optimistisk inför den kommande säsongen.
- (skratt) ..ja, jag är alltid optimistisk! Vi, i och kring laget, vill vara ledande och vill vinna varje match och titel. Så är det ju... det är det som driver oss.

Det är en till delar förändrad trupp i år. En del har kommit, andra har lämnat oss.
- De som har försvunnit är dels ungdomarna Wilmer Viinamäki och Christoffer Svanemar. Svanemar är på väg till Schweiz och Wilmer ska spela på Gotland, i Visby... sen har vi Andreas Fröberg och Linus Blomqvist.. ja och Lorendahl.. men han finns som en resurs i bakgrunden fortfarande... ja. det är väl dom.
- Jag startar nu min fjärde säsong i AIK och vi har haft en ganska stor omsättning under de åren. Vi har ju till stora delar genomfört ett generationsskifte men är ändå till stora delar ett ledande lag i sporten. Sen har vi självklart fyllt på med lovande spelare... bröderna Talme från Balrog, Sebastian Gafvelin från Järfälla, den unga och lovande målvakten Filip Ausmaa från Balrog... två av de tidigare skadade spelarna, Mats Carlsson och Ricard Norman är på god väg mot en comeback... förmodligen helt spelklara mot slutet av oktober. Sen hade vi lite otur med ett par av nyförvärven inför säsongsstarten, Gafvelin bröt foten och Christian Talme har överansträngda knän... men de är troligen tillgängliga i oktober de också. Så under hösten är Jocke Ulvhage med och kör hos oss... han gjorde ju flera bra insatser förra säsongen. Han tillhör ju Hässelby, men vi har ju ett samarbetsavtal med dem. Även Erik Andersson är med nu under hösten. Både Erik och Jocke har jag i Innebandygymnasiet i Solna. Två jättebra killar.

Hur tycker du att årets trupp ser ut rent spelmässigt jämfört med förra årets?
- Det känns, tycker jag, som att vi har en bredare trupp den här säsongen, även om det inte märks till fullo förrän i oktober! Vi har ju en tydlig målsättning inför den här säsongen och det är att den avgörs i april... och det känns bra nu i inledningdfasen även om det genom skadeläget blir en lite olycklig start.
- Jämfört med förra säsongen, då vi fick en flygande start i seriespelet, men sen runt mittsäsongen fick flera jobbiga skador, som var som värst i december-januari, men också satte sin prägel på resten av säsongen, faktiskt. I år borde rimligen starten kunna vara lite trevande, men sedan bli allt bättre.
- För vår del finns det en riktigt positiv känsla inför den här säsongen!

Tack Uffe och lycka till inför2010/11!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0